onsdag den 4. december 2019

Sarah's chokolade Brownie med ostecrem og flødecrem med bær på toppen

Du skal bruge:

Chokoladebrownie:
  • 200g mørk go' chokolade mindst 75%
  • 3 æg
  • 200g blød smør
  • 250 g sukker
  • 110g hvedemel

Ostecrem:
  • 400g neutral flødeost
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
  • 150g sukker
Bærcrem:
  • 3 dl fløde
  • 100f flourmelis
  • 150g hindbær (hvis du bruger frosne bær, så husk at dregn dem godt for vand først ellers bliver cremen for flydende.
  • bær til pynt
Sådan gør du:

Chokoladebrownie:
  1. Smelt chokoladen over et vandbad. Pas på der ikke kommer vand eller damp i chokoladen.
  2. Rør sukker og smør godt sammen.
  3. Tilsæt et æg af gangen og lad den rør godt ud inden det næste tilsættes.
  4. Tilsæt mel og lad det rør godt ind i massen.
  5. Kom nu den smeltet chokolade i og rør viderere.
  6. Kom bagepapir i en ilfastfad eller lille brædepande på ca 34x22 cm.
  7. Fordel chokolademassen der i og fordel den jævnt.
Ostcrem:
  1. Forvarmet ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Kom flødeosten i en rørskål og tilsæt vanilje og sukker. 
  3. Rør det godt sammen ved lav hastighed, da den ellers kan skille.
  4. Kom nu et æg i af gangen og lad det røres godt ind i massen inden det næste æg tilsættes.
  5. Fordel nu den letter fyldende ostemasse udover bowniedejen. Brug en spartel, så det bliver jævnt fordelt.
  6. Kom dejen i ovnen og lad den bage i 30-40 minutter til den er let gylden på toppen.
  7. Lad dejen køle af på køkkenbordent, hvorefter den kommes i køleskabet et par timer, gerne natten over.
Flødecrem med bær:
  1. Mos bær sammen og bland det med floursukkert. (Bruges der frossen bær, så lad dem tø op og dryppe godt af i en si først, da det ellers bliver for fyldende)
  2. Pisk fløden 
  3. Rør de moste bær og flødeskum sammen og pisk vidre til den bliver stiv.
  4. Kom på kagen lige inden serveringen.
  5. Pynt med friske bær på toppen.
  6. Skær kagen ud i severingsklar stykker. Pas på ikke at skær dem for store, da kagen er lidt tung, men megt lækker.