Chokoladebrownie:
- 200g mørk go' chokolade mindst 75%
- 3 æg
- 200g blød smør
- 250 g sukker
- 110g hvedemel
Ostecrem:
- 400g neutral flødeost
- 2 æg
- 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 150g sukker
Bærcrem:
- 3 dl fløde
- 100f flourmelis
- 150g hindbær (hvis du bruger frosne bær, så husk at dregn dem godt for vand først ellers bliver cremen for flydende.
- bær til pynt
Sådan gør du:
Chokoladebrownie:
- Smelt chokoladen over et vandbad. Pas på der ikke kommer vand eller damp i chokoladen.
- Rør sukker og smør godt sammen.
- Tilsæt et æg af gangen og lad den rør godt ud inden det næste tilsættes.
- Tilsæt mel og lad det rør godt ind i massen.
- Kom nu den smeltet chokolade i og rør viderere.
- Kom bagepapir i en ilfastfad eller lille brædepande på ca 34x22 cm.
- Fordel chokolademassen der i og fordel den jævnt.
Ostcrem:
- Forvarmet ovnen på 170 grader varmluft.
- Kom flødeosten i en rørskål og tilsæt vanilje og sukker.
- Rør det godt sammen ved lav hastighed, da den ellers kan skille.
- Kom nu et æg i af gangen og lad det røres godt ind i massen inden det næste æg tilsættes.
- Fordel nu den letter fyldende ostemasse udover bowniedejen. Brug en spartel, så det bliver jævnt fordelt.
- Kom dejen i ovnen og lad den bage i 30-40 minutter til den er let gylden på toppen.
- Lad dejen køle af på køkkenbordent, hvorefter den kommes i køleskabet et par timer, gerne natten over.
Flødecrem med bær:
- Mos bær sammen og bland det med floursukkert. (Bruges der frossen bær, så lad dem tø op og dryppe godt af i en si først, da det ellers bliver for fyldende)
- Pisk fløden
- Rør de moste bær og flødeskum sammen og pisk vidre til den bliver stiv.
- Kom på kagen lige inden serveringen.
- Pynt med friske bær på toppen.
- Skær kagen ud i severingsklar stykker. Pas på ikke at skær dem for store, da kagen er lidt tung, men megt lækker.