til 4 personer.
Du skal bruge:
- 1 hel kylling, som du skærer ud i 10 stykker
- 4 rødløg i små tern
- 3 stænger selleri i små tern
- 7-9 gulerødder i mindre tern
- 1 flaske rødvin
- 400g championer i kvarte stykker eller mindre alt efter hvor store de er.
- 10 cornichoner i mindre tern
- 4 spsk. hvede mel
- 3 dl vand
- 1 boulilonterning
- 1 spsk. rose paprika
- 2 spsk. herp de provance
- 4 laurbærblade
- 2 fed hvidløg hele uden skral
- 1 ds tomat pure
- 200g bacon i tern
- 1/4 tsk chili flager
- 1/2 tsk. røget paprika
- olieven eller raps olie til at stege i
- ris eller bulgur
Sådan gør du:
- Skær kyllingen ud i 10 stykker og krydder dem med salt og peber.
- Varm olie op i en støbejerns gryde og brun kyllingen godt af. Ta kyllingen op når den er brunet af på alle sider.
- Tilsæt bacon, løg, selleri, hvidløg og laurbærbalde og lad det stege i ca. 5 minutter så baconen tager farve og løg og selleri bliver klare i farven.
- Kom paprika, chili, pure, herp de provance i og lad det steg med ca 2 minutter så man få smagen bedre frem.
- Bland gulerødder og mel sammen og kom det op i gryden og rør det sammen med det andet. Når det hele er blandet godt tilsættes rødvin, boulion og championer.
- Tilsæt kylling og lad det hele simre i ca. 45 minutter.
- Tilsæt championer og cornichoner og lad det simre i 30 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Severe med ris eller bulgur