søndag den 23. oktober 2016

Grød - basis opskrift

1 potion.


2 1/2 dl. mælk
1/2 dl. hirseflager
3/4 dl. grov havregryn
1 spsk. chiafrø

  1. Kom det hele i en gryde og varm op i 5-8 minutter mens der røres i det, så dt ikke brænder fast. 
  2. Tag grøden af varmen når den har ønsket konsistens.
  3. Kom ønsked topping på se evt. forslag nedenfor:

  • Grød med hakket nødder, honning og friske bær
1 tsk flydne honning
1-2 spsk hakket nødder
friske bær som blåbær, hindbær eller hvad du lige har lyst til.
  1. Rør honning og nødder i grøden lige inden det kommes i skålen og hæld gryden op, hvorefter den toppes med bær.

  • Grød med kanelsukker og en lille smørklat
1 tsk. smør
1 spsk kanensukker
  1. Hæld grøden op i skålen og kom en smørklat i hvorefter der drysses kanelsukker på.

  • Grød med frugtkompot
2-3 spsk kompot evt. rabarkompot
1-2 spsk. solsikkekærner
  1. Kom kerne og kompot op i grøden lige inden den hældes op i skål. Kom grøden i skålen og serverer.