1 spsk. sesam olie
2 spsk. raps olie
1 rød chili skåret i tynde skiver
1 bundt forårsløg, finthakket i tynde skiver
1 bundt frisk koriander, finthakket
2 hvidløg
5 cm fintrevet ingefær
1 lime
1/2-1 dl. sød chilisauce
4 romansalat
dip:
1 tsk. sesam olie
1 tsk. raps olie
1 tsk. lime saft
1/2 dl. soya
2 spsk. brun farin
- Kom olie på en pande sammen med let kvast hvidløg og lad panden blive rigtig varm.
- Kom farsen på og steg det igennem, rør godt i det så kødet ikke ligger i store klumper. Er panden ikke varm nok vil kødet koge, og bliver ikke sprødt som det skal.
- Når kødet er brunt kommet ingefær, lime skal, saft fra en halv lime og chili i. Lad det hele stege igennem i ca. 5 minutter.
- Kom sød chilisauce, forårsløg og koriander i kog og rør det rundt i 30 sek, hvorefter det er færdig.
- Bland alle ingredienserne sammen til dippen og rør godt i det, til sukkert er opløst.
- Knæk hver enkel romansalat blad af, vask og tør dem
- Server kødet på en tallerken og salaten for sig, samt dippen i en lille skål ved siden af.
- Kom et par spsk. kød i et salat blad, lidt dip over og så spis.
Retten kan fint bruges til snacks sammen med andet mad, hvor man så selv laver hver enkel wrap