2 dl. sukker
2 spsk. kartoffelmel
2-4 stjerneanis
1 vaniljestang
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. fintrevet ingefær
Crumbel:
150 g. hvedemel eller halv hvedemel og halv havregryn
30 g. fint hakket mandler
50 g. groftrevet marcipan
130 g. smør
4 spsk. sukker
- Kom rabarberstykkerne op i et ildfastfad med stjerneanis.
- Bland sukker med vaniljekorn og kom kartoffelmel, kanel og ingefær sammen med og bland det sammen med rabarberne.
- Bland sukker, mel, mandler, marcipan og smør sammen og smulder det ovenå rabarberstykkerne.
- Kom det i en forvarmet ovn på 180 grader i 35-45 minutter, til crumblen er gylden
Det kan fint forberedes i go tid og bages lige inden severeng. Jeg venter med at smulder crumblen ovenpå rabarberne til lige inden det sakl bages, så det ikke stå og bliver blødt af alt den væske rabarberne smider fra sig. Væsken skal endelig ikke hældes fra, da den bliver lidt sirupsagtig når den bliver blandet med kartoffelmelet.
Severe med flødeskum, is eller græsk youghurt.