2 fed hvidløg
2 løg i grove tern
3 laubærblade
2 spsk. citronpeber
1 spsk. havsalt
fintrevet skal fra en lime
1 spsk. timian
1 tsk. tørret chili
1/2 tsk. herp de provence
vand
- Fjern fedt og senere fra bunden af stegen. Hvis man undlader at fjerne senerne, vil der være dele af kødet der er sejt.
- Vend stegen med fedtet op og ris fedtet i små tern. Gnid hele stegen godt med salt, citronpeber, limeskal, herp de provence, chili og timian.
- Kom løg, hvidløg og laubærblade i et ildfastfad og læg stegen oven på med fedtet opad og kom lidt vand i bunden af fadet.
- Kom stegen i en forvarmet ovn på 180 grader og steg den således:
2) Tag kødet ud af ovnen i X antal minutter, den skal ikke være tildækket
3) Kom kødet tilbage i ovnen i X antal minutter
4) Tag kødet ud af ovnen i X antal minutter, den skal ikke være tildækket
5) Kom et stegetermometer i kødet og kom den i ovnen til kødet har X antal temperatur.
6) Tag kødet ud af ovnen, tildæk det og lad det hvile i 45 minutter.
Se hvordan du skær dit kød