1 kylling ca. 1400g
3 kviste timian, fint hakket eller tørret timian
2 kviste rosmarin, fint hakket eller tørret rosmarin
2 tsk. tørret herp de provance
2 spsk. havsalt
1 tsk. citronpeber
3 fed hvidløg
2 løg grofthakket
2 citroner
2 dl. hvidvin
5 gulerødder
1/2 knoldseleri
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Riv citronskal og bland det med timian, rosmarin, herp de provance, salt og citronpeber og gnid hele kyllingen ind i det.
- Skær den ene citron i skiver og læg i bunden af gryden med grovhakket gulerødder og knoldseleri.
- Den anden citron skæres i skiver og blandes med løg og hvidløg og stoppes ind i kyllingen.
- Dryp lidt olie på kyllingen, og hæld hvidvin ved siden af og kom kyllingen ovenpå hvidvin og grønsager.
- Kom låg på gryden og steg den i ovnen i en time og fjern låget og steg videre i 15 minutter, hvorefter kyllingen er klar til severing.