onsdag den 28. januar 2015

Solsikkeboller uden mel

ca. 12 stk.

3 dl. solsikkekerner
1/2 dl. HUSK loppefrøskaller
1/2 dl. hørfrø
4 æg
1 dl. piskefløde
50 g. olie
1 tsk. salt
1/2 tsk. fenikelfrø
1 tsk. bagepulver




  1. Blend solsikkekerner og fenikelfrø til mel.
  2. Pisk æg og fløde godt sammen og tilsæt olie, bagepulver, salt og halvdelene af solsikkemelen og HUSK.
  3. Rør det godt sammen og lad stå i 5 minutter, så HUSKen kan suge væsken til sig.
  4. TIlsæt nu resten af solsikkemelet.
  5. Kom 12 klatter af dejen på en bageplade med bagepapir med en ske.
  6. Drys med nogle solsikkekerner og bag dem i en forvarmet ovn på varmluft 180 grader i 20 min.