onsdag den 28. maj 2014

Krydret rabarbersaft*

1.5 kg rabarber
3 l vand
2 vaniljestænger
8-9 dl rørsukker
12 stjerneanis
revet citronskal fra en citron
2 spsk. fintrevet frisk ingefær
evt. 4 kardemommekapsler
atamon til at skylle flaskerne i




  1. Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker og kom dem op i en gryde med vand, sukker, citronskal, ingefær, stjerneanis, vaniljekorn og stang, kardemommekapsler.
  2. Lad det hele småsimre i 15 minutter, hvorefter det tages af varmen og skal trække i en time.
  3. Si saften, så den ikke er grumset og giv den et opkog og smag til med mere sukker, hvis der er behov for det.
  4. Kom den letafkølet saft på forkogte og atamonskyllet flasker.
Saften skal fortyndes inden den nydes. Brug vand, danskvand eller en dejlig cava til drinks.
Kan holde 2-3 uger på køl.