100 g. mandelmel (blendet madler)
150 g. hvid chokolade
2 spsk. lakridspulver
150 g. rørsukker
3 æg
blåbær
græsk yoghurt, is eller flødeskum
- Smelt smør og chokolade langsomt over et vandbad og pas på der ikke kommer damp i det.
- Når halvdelen af massen er smeltet tages gryden af varmen og lad det smelte videre under omrøring.
- Når det er smeltet helt, tages skålen af gryden, tør bunden og lad det køle lidt ned. Hvis du føler at smørret og chokoladen skiller lidt, skal der bare røres i det i lang tid, til det bliver en ensartet masse.
- Pisk æg, lakridspulver og rørsukker til en skum.
- Tilsæt den letafkølet chokolademasse til æggeblandingen og rør godt sammen i kort tid.
- Vend mandelmelet i.
- Beklæd en tærteform med et stykke bagepapir og kom kagedejen op i formen. Bag den i en forvarmet ovn på 175 grader i 40-45 minutter. Dejen vil aldrig blive helt bagt, men det er det der gør den lækker.
- Kom kagen i en pose og kom den på køl til dagen efter.
- Pynt kagen med 2 spsk. flormelis med 1 spsk. lakridspulver som blandes sammen og sigtes ud over kagen. Pynt yderlig med friske blåbær og serveres med græsk yoghurt.