torsdag den 6. marts 2014

Tarte tatin -fransk æbletærte*

Meget hurtig og nem opskrift…

1 rulle butterdej
6 æbler
30 g. smør
150 g. sukker
evt. 1 spsk. kanel
evt. 1 håndfuld hakket hasselnødder




  1. Skræl æblerne og skær dem i både. 
  2. Kom sukkeret i en pande og varm den stille og roligt op, så sukkeret smelter og bliver til en karamel. Sukkeret skal ikke ryge, for så er der for meget varme på. 
  3. Kom smør op i sukkeret og rør det sammen. Karamellen vil bruse, så pas på du ikke brænder dig. 
  4. Kom æblebådene op i karamellen og rør rundt. Lad æblerne blive brune af karamellen.
  5. Når æblerne er brune rulles butterdejen ud over æblerne i panden og skubbes lidt ned under æblerne. 
  6. Prik huller i butterdejen med en gaffel, så der kan slippe luft ud.
  7. Kom panden i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-25 minutter.
  8. Tag panden ud og pas på håndtaget er meget varm.
  9. Løsne kagen i siderne af panden, så den ikke sidder fast, når den skal vendes.
  10. Kom en tallerken ovenpå panden og vend nu kagen ud på tallerken
Severes lun eller kold, evt. sammen med creme fraise, vaniljeis eller flødeskum.
Se evt. denne video for hvordan man også kan gøre: Tarte tatin