5 store løg, i små tern
200 g. bacon i tern
2 spsk. tørret timian
6 laubærblade
1 spsk. tørret rosmarin
1 spsk. herp de provence
2 spsk. røget paprika
1 1/2-1 tsk. tørret chili
1 boullionterning
2 fed hvidløg hel, let kvast
1/2 flaske rødvin
140 g. tomatpuré
2, 5 dl. fløde
400 g. champignoner
8 gulerødder i små tern
6 pastinakker i små tern
2 grønne peberfrugter i tern
- Varm olie op i en gryde og svits løg, bacon, hvidløg, laubærblade og timian til løgene er bløde, men ikke brune. Hæld det op i en skål.
- Varm olie op og tilsæt kødet og brun det godt af på alle stegeflader, hvorefter løg tilsættes igen sammen med rødvin, rosmarin, herp de provence, boullion, chili, paprika og tomatpuré. Rør det hele godt sammen og lad det simre i en time ved lav varme.
- Efter en time tilsættes gulerødder og pastinakker og lad retten simre videre i 30 minutter inden fløde, peberfrugt og champignoner tilsættes og lad det simre videre i 30 minutter og retten er færdig.
Kan nydes selvstændig, med ris, kartofler eller en mos.