1/2 tsk. eddike
1 dl. sukker
100 g. mørk chokolade
1 dåse/glas syltede pære
1 dl. hasselnødder
Revet skal fra en appelsin
1/2 dl. flormelis
1/2 piskefløde
- Pisk æggehviderne stive, lige inden de er helt stive tilsættet eddike og sukker.
- Pisk æggehviderne helt stive og mærk efter om sukkeret har opløst sig, ellers piskes der videre. Tag en lille klat af æggehviderne mellem to fingre, og mærk om du kan mærke små sukkerkorn.
- Kom æggehviderne på en bageplade med bagepapir og spred æggehviderne ud på str. med en A4 papir. Lav nogle små topper i det mens du spreder det ud, så det ikke bliver helt jævn.
- Bages i en forvarmet ovn på 150 grader i 1 time 15 minutter. Lad den blive i ovnen efter du har slukket for den, for at gøre den ekstra sprød.
- Bag ligeledes hasselnødderne i ovnen på samme tid.
- Når det hele er bagt, nulles hasselnødderne fri fra deres skaller og hakkes groft.
- Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis.
- Smelt chokoladen over et vandbad og tilsæt revet appelsinskal.
- Hæld den let afkølet chokolade over bunden, men gem noget af det til pynt.
- Kom flødeskummen over og fordel de syltede pære over kagen. Pynt af med smeltet chokolade og nødder.