Æggemasse:
6 æg
2 dl. hytteost, neutral yoghurt eller 1 dl. mælk, eller 2-3 ekstra æg
Fyld:
Brug max 3 slags grøntsager:
peberfrugter
champignoner
squash
tomater
forårsløg
blegselleri
Grønsager som skal være tilberedt inden de kommes i tærten:
kartofler
blomkål
spinat
broccoli
løg
porre
gulerødder
fennikel
Kød som også skal være tilberedt inden det kommes i:
bacon
kylling i mindre stykker
fersk laks
hakket oskefars
hakket kyllingefars
Kød som ikke skal tilberedes inden det kommes i:
rejer, hvis de er lysserøde i farven
skinke, må dog gerne være tilberedt
parmaskinke
røget laks
Oste 100-200g og bland gerne flere sammen:
revet parmesan
mozzarella ost i mindre stykker
hytteost
gedeost i mindre stykker
feta, smuldret
Krydderi, vælg max 3 forskellige krydderier:
lidt havsalt & friskværnet peber
3 spsk. pesto
1 tsk. karry
1 tsk. herp de provence, tørret timian, basilikum eller oregano
1/2 tsk. tørret chili
1 tsk. paprika
en knivspids revet muskatnød
Et ekstra twist, max 1 af disse:
oliven
pinjekerner, ristet på panden
hakkel valnødder
soltørrettomater
kapers
- Kom noget bagepapir i en tærteform og rul tærtedejen ud i formen. Prik nogle huller i tærtedejen med en gaffel, så dejen hæver jævnt op.
- Forbag dejen i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.
- Kom grøntsager og kød ovenpå tærtedejen sammen med osten.
- Bland æggemassen sammen med de krydderier du kan lide og hæld det over tærtedejen.
- Bag tærten i en forvarmet ovn i ca. 40 minutter til æggemassen er fast.
- Fordi der er bagepapir i formen, er det nemt at tage tærten ud af fornem og skære.
- Serveres varm eller koldt.
- Køb nogle ruller med tærtedej og kom dem i fryseren, så er de lige til at tø op på køkkenbordet (lige over en time). Så er du klar til de dage hvor køleskabet skal tømmes.
- Find inspiration her ved at klikke på de forskellige links: