6 løg
2 fed hvidløg
4 laubærblade
1 dl vand, øl eller æblejuice
7 timian kviste
Rub:
6 spsk røget paprika
8 spsk rørsukker eller brunfarin
4 tsk salt
friskværnet peber
olivenolie, så de tørrede ingredienser kan røres til en paste
6 spsk tørret timian
Dag 1:
- Bland "rub'en" sammen og smør nakkefillen godt ind i det og kom det i en frysepose og luk tæt. Kom kødet på køl i mindst et døgn, gerne 3 dage før den skal steges.
- Halver løg og kom dem i bunden af en støbejernsgryde sammen med hele fed hvidløg, timian kviste og laubærblade. Kom en kop vand i bunden af gryden, løgene må ikke være dækket af vand.
- Læg kødet ovenpå løgene, så den ikke rører bunden af gryden og kom den i en forvarmet ovn på 140 grader.
- Steg kødet i ovnen 1 time uden låg, hvorefter, der kommes låg på og steges videre i ca. 5 timer.
- Når kødet i alt har fået 6 timer tages den ud af ovnen og lad den blive i den varme gryde med låg på i endnu en time.
- Efter en time hvor kødet har hvilet, tages kødet op på et fad, hvor det rives i mindre stykker med to gafler. (Det tager ca. 7 timer i alt fra man kommer kødet i ovnen, til kødet er færdig).
Serveres i en lun bolle med en god dressing og coleslaw.