200 g. digestive kiks, eller en rest af de hjemmebagte småkager
70 g. smør
Fyld 1:
400 g. neutral friskost
2 store æg
100 g. sukker
1/2 vaniljestang
Fyld 2:
1/2 vaniljestang
500 g. creme fraiche 38%
60 g. sukker
Sovs:
300 g. blåbær friske eller frosne
1/2 dl. vand
50 g. sukker
skal og saft fra en appelsin
Bund:
- Smelt smørret og bland det med de knuste kiks. Kom det op en en springform på ca. 20-22 cm ø hvor bunden er beklædt med bagepapir og sidderne smurt med neutral olie.
Fyld:
- Skrab vaniljekorn ud og bland det med sukker og kom det i en rørmaskine sammen med æg og neutral ost. Rør det hele til en jævn masse og kom det jævnt ovenpå kiksebunden.
- Bag det i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 20 minutter til massen har sat sig.
- Køl kagen lidt af inden næste lag fyld kommes på.
- Rør fyld 2 sammen på sammen måde som den første og kom den jævnt oven på kagen og bag den i 10 minutter ved 190 grader.
- Lad kagen køle helt af og kom folie på, hvorefter den hviles i køleskabet i mindst 8 timer (meget gerne natten over).
Sauce:
- Kom blåbær, vand, sukker og appelsin op i en gryde og lad det små koge under omrøring i 20 minutter, til det koger lidt ind og bliver lidt mere sirupsagtig i konsistensen.
- Saucen hældes koldt over kagen lige inden servering. Saucen kan fint laves dagen i forvejen.