1 hvidtøl
4 gulerødder
3 løg
1 stjerneanis
2 laubærblade
1 tsk. kommen
1 enebær
1 fed hvidløg
3 kvist frisk rosmarin
1 tsk. havsalt
1/2 dl rød eddike evt. frugteddike
1 spsk. tomatpuré
lidt rapsolie
1 spsk. brun farin
1 spsk. boullionpulver
1 tsk. hele peberkorn, gerne forskellig slags
evt. fløde til saucen
- Bland øl, rosmarin, hvidløg, enebær, kommen, salt, eddike, brun farin, tomatpuré, lidt rapsolie, hele peberkorn og boullionpulver.
- Skræl gulerødder og løg og skær dem i grovestykker, hvorefter de brunes i gryden med olie sammen med laubærblade og stjerneanis.
- Når gulerødderne og løgene er faldet lidt sammen kommes svineskankerne ovenpå, hvorefter øl blandingen hældes over.
- Kom låg på gryden og kom den i en forvarmet ovn på 150 grader i 3,5 time.
- Tag låget af gryden den sidste halve time, og kom derefter skankerne i et fad, som kommes i ovnen igen. Her skal de glaseres med den saften skankerne har kogt i hver 5. min.
- Tag gulerødder og løg op og blend det med noget af saften og tilsæt en lille smule fløde, hvoraf du får en super nem og fantastisk sauce. Hvis saucen er for tynd, jævnes det.
Min gryde er på 6.7 l., og jeg ganger denne opskrift med 3, hvor der så er nok mad til 8 personer.
Hvis man ikke ønsker fedtet på kødet, skæres det fra først.