1 1/2 kg kartofler
200 g. bacon i tern
200 g. champignoner i små tern
1 tsk. herp de provence
4 løg i små tern
3 perberfrugter i 3 forskellige farver i små tern
200 g. krydderflødeost eller en kvart piskefløde
200 g. revet cheddar
lidt havsalt og friskkværnet peber
evt. smør
- Skræl og kog kartoflerne i vand uden salt.
- Steg bacon og løg sammen og når løgne er begyndt at blive bløde uden at tage farve og baconet er blevet sprødt, tilsættes herp de provence, champignoner og peberfrugterne.
- Steg det hele mørt, så grøntsagerne har smidt det meste af deres væde.
- Rør flødeosten i og rør det hele godt sammen.
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem godt, hvorefter grøntsagsblandingen tilsættes og røres godt sammen.
- Tilsæt revet cheddar og rør sammen, hvorefter det smages til med salt og peber. Ønsker du en mere cremet kartoffel mos så tilsæt 25-50 g smør.
Retten kan laves i en "de-lux" udgave, ved at bruge bagekartofler som man bager i ovnen og udhuler. Bland så bagekartoffel indholdet med grøntsagsfyldet og kom det tilbage i bagekartoflen igen og pynt med revet ost og bag dem i ovnen 10-15 minutter ved 180 grader.