1 tsk. fennikelfrø knust i en morter
1 tsk. karry med top på
1 tsk. herp de provence
4 laubærblade
200 g. bacon i tern
600g. champignoner, skåret i tern eller skiver
1/2 tsk. chili flager
5 stk. store rødløg
5 stk. alm løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
1 1/2 l. vand
evt. 1/4 l piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber
- Kom olie i en gryde og kom alle krydderierne op når olien er varm og rør i det et par minutter, så krydderierne bliver lidt brændt af.
- Kom bacon op og lad dem stege 3-5 minutter, hvorefter løg, gulerødder, laubærblade og vand tilsættes.
- Lad det hele simre i en time, hvorefter laubærbladene fjernes og det hele blendes med en stavblender.
- Smag til med salt, peber evt. fløde, hvis man ønsker en lidt mere fed og cremet suppe. Smag evt. til med noget fond eller boullion hvis smagen ikke er kraftig nok.
- Kom champignonerne i og lad dem simre med i 5 minutter, hvorefter suppen pyntes med fint klippet purløg.
- Serveres med dejligt brød til.