1 liter eddike
1 kg rødbeder
4 stk. stjerneanis
2 stk. laubærblade
6 stk. nelliker
1 kanelstang
2 enebær
1 tsk. fennikelfrø
1 tsl. sorte peberkorn
2 cm frisk ingefær i tynde skiver
750 g. sukker
vand
- Kog eddiken op med sukker og alle krydderierne.
- Kog rødbederne i vandet i ca. 40 minutter til de slipper når man stikker en kniv i dem.
- Hæld det kogende vand fra og skyl dem med koldt vand og smudt skrællet af (hvilket falder meget nemt af rødbederne).
- Skær rødbederne i passende skiver og kom dem på forkogte og atamonskyllet glas, hvorefter eddiken hældes over og glassene lukkes med det samme.
Rødbederne har bedst af at stå og trække et par uger for rigtig at trække smag til sig. Skal opholdes på køl efter glasset er åbnet.