100 g. bacon i tern
1 rødløg finthakket
4 spsk. mel
1 dl. vand
2 æg
2 dl. kærnemælk eller mælk
1 tsk. allehånde
3 neliker der er mast i en morter
1 tsk. bouillonpulver
2 tsk. citronpeber
halv salt friskkværnet peber
- Bland æg, vand, kernemælk, mel, neliker, allehånde, citronpeber, salt, peber, bouillonpulver og bland det hele godt sammen.
- Kom løg i og stavblend evt. det hele for at undgå melklumper og hvis man ikke bryder sig om løgstykker.
- Kom fars og bacon op til blandingen og kør det hele på en køkkenmaskine i 5-10 minutter, til farsen har opslugt alt væsken. Dette ser håbløst ud i starten, men det skal nok blive æltet ind i farsen.
- Kom farsen på køl i ca. 1 time for at farsen kan sætte sig og trække smag af krydderierne.
- Form farsen med en spiseske og steg dem på en pande med smør eller i en forvarmet ovn på 200 i 25-30 minutter. Vend dem undervejs både på panden og i ovnen.
Frikadellerne bliver mest sprøde, hvis de bliver stegt på panden med smør.