torsdag den 21. november 2013

Blomsterberg's lune Chokolade fondant*

Lune Chokolade fondant m. "blødende" hjerte

4-6 stk silikone form
100 g. god mørk chokolade 64%
100 g. smør
50 g. sukker
40 g. mel
100 g. æggeblomme
50 g. æggehvide
+lidt neutral olie til at smøre formene med





  1. Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. 
  2. Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt. Tilsæt blommer & hvider & rør godt.
  3. 6 stk. muffins forme af silikone ca. 8 cm cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie. 
  4. Dejen fyldes i de smurte  forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres - absolut nybagte og stadig lune.

Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt!!. Afkøles let inden de befries fra formen.