60 hyldeblomstskærme
3 citroner
1 kg sukker (alm. sukker, rørsukker eller brun farin. Jo mørker sukker du bruger, jo mere farve og karamelsmag giver sukkeret)
4 tsk citronsyre
atamon til at skylle flaskerne i
- Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge op.
- Vask og skræl citronerne med en kartoffelskræller, så du kun skræller det gule skal af og kom skallen op i det varme vand sammen med citronsyre.
- Ryst de friskplukket hyldeblomstskærme godt fri for dyr og klip de små blomster af ned i en skål.
- Pil citronerne og smid det hvide skal væk og skær citronernw i tynde skiver og kom dem ovenpå hyldeblomsterne.
- Når sukkervandet koger hældes det over hyldeblomsterne, hvorefter det køles af på køkkenbordet. Stil det i køleskabet med låg på, når det har kølet af.
- Lad saften trække i køleskabet i 2-4 dage og rør i det et par gange om dagen.
- Si saften og kom den dejlige saft på forkogte og atamon skyllet flasker.
- Når der er taget hul på en flaske, skal den opbevarers på køl.
Frys evt. den koncentreret saft ned, og tag den op når du skal bruge den. På den måde holder saften sig længere, og du har dejlige kolde isklumper der giver smag. Jeg fryser dem i potioner af ca. 250 ml, så er der til at blande med ca, 1 liter vand.