onsdag den 19. juni 2013

Luksus mandel-chokoladekage*

150g mørkchokolade 80%
150 g. sukker
150 g. smør
3 æg
75 g. mandler blendet til mandelmel

topping
100 g. mørkchokolade 80%
10 g. smør
Hvis chokolade til pynt

  1. Bland mandelmel og sukker.
  2. hak chokolade og smør i små tern og smelt det over et vandbad. 
  3. Rør det smeltet chokolade sammen med mandelmelet og pisk æggene ned i massen til dejen er jævn og glat. Hæld dejen i en spiringform (22-24 cm i dia)med bagepapir i bunden der er smurt med smør på både  bagepapir og sidderne.
  4. Bag kagen i en forvarmet ovn på 175 grader i 30-35 minutter. evt. bag dem med sølvpapir over de sidste 15 minutter, så kagen ikke bliver for mørk og tør.
  5. Ta kagen ud af ovnen og når den er helt kølet af.
  6. Smelt chokoladen med smør over et vandbad og rør den jævn. Hæld det over kagen og når det lige er ved at stivne pyntes der med hvid chokolade. Kommer du det hvide chokolade på for tidlig så smelter det, men så kan du lave mønster ved at t enden af en kødnål og køre det igennem det hvide og mørke chokolade.
Kagen kan fint holde sig frisk i 3 dage. Bare husk at pakke den ind i en pose eller film.