olie
1 spsk. oregano, timian eller basilikum
1 spsk. røget paprika
1 spsk. havsalt
1 stor skål med koldt vand
- Skræl kartoflerne og lig dem i en stor skål med koldt vand. Lad dem ligge i vandet i mindst en time (jo længere tid jo bedre). Du kan fint skrælle dem om morgen og ligge dem i vand til om aften, når du skal bruge dem. Det at de ligger i vand, gør at det trækker noget af stivelsen ud af kartoflerne, hvilket gør dem meget mere lækre at spise.
- Hæld vandet fra og tør kartoflerne med et viskestykke, hvorefter de skæres i både, skiver eller tern, alt efter hvad du har lyst til.
- Kom kartoflerne på en bagelade med bagepapir og spør dem alle ind i olien, hvorefter de drysses med oregano, paprika og salt som masseres ind i kartoflerne.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 45 minutter til de er gyldne og sprøde.