400 g. oksekød i tern
2 ds. kidneybønner
140 g. tomatpure
1 ds. majs
500 g. champignoner
1 kanelstang
1 rød chili, finthakket
1/2 tsk. tørret chili
1/4 tsk. cayeannepeber
3 store løg, finthakket
1 fed hvidløg
3 spsk. tørret basilikum
1/2 tsk. korianderfrø
1 tsk. herp de provence
1 dl. rødvin
1/2 tsk. spidskommen
3 spsk. brun farin
1 spsk. røget paprika
1 boullionterning
3 laubærblade
2-3 dl. vand
lidt olie til at stege i
- Varm olien op i en stor pande og kom løg og den hele fed hvidløg i med skræl og svits i et par minutter. Skrab løgene til en side eller kom dem i en skål, imens man bruner kødet.
- Når kødet er brunet tilsætes løgene igen, sammen med tomatpure og vand og rør rundt til det er jævnt fordelt.
- Tilsæt alle krydderierne, rødvin, boullionterning, brun farin, champignonerne og lad retten simre i 45 minutter.
- Tilsæt nu majs og bønner og sluk for pladen, kom låg på og lad retten står i ca. 5 minutter, hvorefter den er klar til servering.
Serveres med brød, nachos, burritos eller tacoskaller, og revet cheddarost, græsk yoghurt, salsa, guacamole.