onsdag den 24. april 2013

Tarteletter med kylling i asparges og gulerødder

tarteletter
1 hel kylling
8 gulerødder
2 fed hvidløg
2 store løg
5 stænger selleri
4 laubærblade
1 glas hvide asparges
2 tsk. koriander frø
5 kviste timian
vand
boullion
havsalt og friskkværnet peber
1/4 l fløde
Maizena jævner

  1. Kom kylling, halveret løg, hvidløg, halveret selleri, korianderfrø, laubærblade, timian, 1 boullion terning, gulerødder der er skåret i små tern i en gryde, og dæk det hele til med vand. 
  2. Lad det hele simre i ca. 1 time, hvorefter kyllingen tages op og køles af.
  3. Kasser hvidløg, løg, selleri, timian og hæld væsken igennem en si, så koriantfrø og gulerødder ligger tilbage i sien. Væsken og gulerødderne skal gemmes til når fyldet skal laves.
  4. Pil kyllingen i mindre stykker og kom det i en skål sammen med gulerødderne. 
  5. Kog væsken kyllingen har kogt i op, og når det koger tilsættes fløden, hvorefter det jævnes med en meljævning eller Maizena jævner. Når sovsen har den ønsket tykkelse tilsættes kyllingestykker og gulerødderne.
  6. Hvis aspargesne er lange skæres de i mindre stykker og tilsættes sovsen med kyllingen.
  7. Smag til med salt og peber og mere boullion, hvis der er behov for det.
  8. Varm tarteletterne i ovnen hvorefter de fyldes med kyllingefyldet.