1 hel kylling
8 gulerødder
2 fed hvidløg
2 store løg
5 stænger selleri
4 laubærblade
1 glas hvide asparges
2 tsk. koriander frø
5 kviste timian
vand
boullion
havsalt og friskkværnet peber
1/4 l fløde
Maizena jævner
- Kom kylling, halveret løg, hvidløg, halveret selleri, korianderfrø, laubærblade, timian, 1 boullion terning, gulerødder der er skåret i små tern i en gryde, og dæk det hele til med vand.
- Lad det hele simre i ca. 1 time, hvorefter kyllingen tages op og køles af.
- Kasser hvidløg, løg, selleri, timian og hæld væsken igennem en si, så koriantfrø og gulerødder ligger tilbage i sien. Væsken og gulerødderne skal gemmes til når fyldet skal laves.
- Pil kyllingen i mindre stykker og kom det i en skål sammen med gulerødderne.
- Kog væsken kyllingen har kogt i op, og når det koger tilsættes fløden, hvorefter det jævnes med en meljævning eller Maizena jævner. Når sovsen har den ønsket tykkelse tilsættes kyllingestykker og gulerødderne.
- Hvis aspargesne er lange skæres de i mindre stykker og tilsættes sovsen med kyllingen.
- Smag til med salt og peber og mere boullion, hvis der er behov for det.
- Varm tarteletterne i ovnen hvorefter de fyldes med kyllingefyldet.