tirsdag den 16. april 2013

Mini rugbrød med chokolade og nødder*

1 kg. rugbrødsblanding fra AMO, Kornkammeret, eller De 5 gårde.
350-400 g. hvedemel
50 g. gær
10 dl. lunken vand
200 g. mørk chokolade
120 g. hakket hasselnødder




  1. Opløs gær i vandet, hvorefter rugbrødsblandingen tilsættes og der røres i ca. 5 minutter. 
  2. Tilsæt nødder og chokolade og rør lidt inden hvedemelet tilsættes.
  3. Form dejen til små brød ca 20 stk. og kom dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem til hævning i ca. 50 minutter. Drys evt. med lidt kerner inden de sættes til hævning. Dejen klistre, så brug evt. en ske til at tage det op med.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.
  5. Køl af på en riste.
Prøv evt. at erstatte chokoladen og nødderne med gule rosiner, andre nødder eller tranebær.