7 gulerødder
1 lille knoldselleri
2 fed hvidløg med skræl
5 rødløg
2 spsk. citronpeber
1 tsk. salt
1-4 tsk. flydende honning
2 spsk. herp de provence
1 håndfuld slavieblade
3 laubærblade
15 kviste timian
3 kviste rosmarin
5 dl. kalve - eller grøntsagsfond
6 dl. rødvin eller tør vermouth (eller 50% af hver)
Støbejernsgryde eller en stegeso.
- Krydr køllen godt indvendigt og udvendigt med salt, citronpeber, herp de provence og gnub rosmarin og timian godt over hele køllen.
- Kom persille, timian, rosmarin, salvie og et fint hakket løg ind i køllen og snør den til.
- Brun køllen i smør og når den er brunet af tilsættes gulerødder, hvidløg, laubærblade, løg, knoldselleri, vin, fond og dryp en tsk. honning over køllen, inden der kommes låg på gryden og kom den i ovnen ca. 2 timer ved 170 grader, hvorefter der skrues ned på 140 grader og steges videre i ca. 2 timer. Vend køllen en gang i timen, og du kan på den måde også holde øje med, hvornår den er godt mør.
- Tag kødet op og pak det godt ind i sølvpapir, imens man laver en sauce ved at stavblende væden og grønsagerne, lammekøllen er tilberedt i. Tilsæt evt. lidt fløde.