1/4 fløde
4 gulerødder
3 løg i tern
2 dl. tør vermouth
1/2 bundt timian, hakket
1/2 bundt bredbladet persille, hakket
18 abrikoser i mindre stykker
salt og friskkværnet peber
olie
1 æble, skrællet og i mindre stykker
lidt smør til at brune kødet i
1 bouillonterning af okse eller grøntsager
evt. vand
mezina til at jævne saucen med
- Rens hjerterne for blod, fedt og fjern alt det der ikke er kød. Kom kødet i en skål og lad det rense igennem med rindende koldt vand i 10 minutter.
- Skær kødet i tynde skiver og brun dem i en gryde, hvorefter alle ingredienserne tilsættes og lad det hele simre i 2 1/5 - 3 timer.
- Når kødet er færdigt, tages det op og saucen svavblendes og jævnes med mezina, hvorefter kødet tilsættes igen.
Man kan også fylde hjerte med timian, persille, æble og abrikoser. Men så skal man hakke det hele fint først, hvorefter hjerterne syes sammen og fyldes med fyldet. Man kan også fylde hjerterne og lukke dem samen med kødnåle eller madsnor. Når kødet skal serveres skal det skæres i skiver, som var det en steg og saucen serveres ved siden af.