250 g. lys rørsukker
350 g. hvedemel
3 æg
200 g. mørk chokolade 70%, hakket
200 g. mandler, grofthakket
2 tsk bagepulver
skal fra 2 appelsiner, fintrevet
1 vaniljestang, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker, så kornene bedre bliver delt.
- Bland mel, rørsukker, vaniljesukker, appelsinskal og bagepulver sammen.
- Rør æggene i, en af gangen, derefter mandler og chokoladen og bland det hele sammen.
- Del dejen i 4 klumper og rul dem til en aflang pølse, og kom to på en bageplade med bagepapir. Tryk pølsen let flad, så de bliver ca. 4 cm tykke, og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 20-25 minutter til de er gylden.
- Tag kagepølserne ud og lad dem køle af på pladen i 20 minutter, hvorefter de skæres skrå med 1-2 cm tykkelse og bag dem i 8 minutter, hvorefter de vendes om på den anden side og bages i yderligere 10 minutter.
- Tag kagerne ud og lad dem køle af på en bagerist.
Biscotti opbevares i en lufttæt beholder.