tirsdag den 12. februar 2013

Rullepølse kogt i øl

1,8-2kg svineslag
ca. 6 stk. husblas
1 stor løg, finthakket
2 tsk. allehånde
2 tsk. timian
2 tsk. herp de provence
2 tsk. citronpeber
1 tsk. salt

Saltlage
300g. salt
50 g. sukker
2 laubærblade
5 hvide peberkorn
5 nelikker
1 tsk. timian
1 tsk. herp de provence
2 cm. rosmarin kvist
2 l. vand
1 pilsner øl
1 lille løg
1 fed hvidløg med skral

Kogelage
1 fed hvidløg
1 løg
2 hvidtøl
1 pilsner
vand
2 laubærblade
5 peberkorn
  1. Rul svineslaget ud og bank det let med en kødhammer.
  2. Hak løg fint og bland det med alle krydderierne og smør det derefter ud på 2/3 af kødet. 
  3. Kom husblas ovenpå og fold rullepølsen sammen. Bind den med kødsnor, for at holde den samlet.
  4. Kog saltlagen op med alle ingredienserne og lad den køle helt af, inden rullepølsen kommes i. Kom rullepølsen og lagen på køl i 24 timer.
  5. Kom rullepølsen i en ren gryde med øl, vand så rullepølsen er dækket, laubærblade, peberkorn, løg og hvidløg og lad dem simre i 2 1/2-3 timer. Skum for urenheder undervejs.
  6. Tag rullepølsen op og fjern evt urenhedder der sidder på, og pak den ind i en kogepose eller bagepapir. Kom den herefter i pres i en rullepølsepresser eller i en brødform med noget tungt ovenpå til den er helt kold. Kom den evt. natten over på køl.
  7. Tag rullepølsen ud af presseren og pak den ud og fjern kødsnoren, og den er spiseklar.
Se evt. denne lille video: