ca. 6 stk. husblas
1 stor løg, finthakket
2 tsk. allehånde
2 tsk. timian
2 tsk. herp de provence
2 tsk. citronpeber
1 tsk. salt
Saltlage
300g. salt
50 g. sukker
2 laubærblade
5 hvide peberkorn
5 nelikker
1 tsk. timian
1 tsk. herp de provence
2 cm. rosmarin kvist
2 l. vand
1 pilsner øl
1 lille løg
1 fed hvidløg med skral
Kogelage
1 fed hvidløg
1 løg
2 hvidtøl
1 pilsner
vand
2 laubærblade
5 peberkorn
- Rul svineslaget ud og bank det let med en kødhammer.
- Hak løg fint og bland det med alle krydderierne og smør det derefter ud på 2/3 af kødet.
- Kom husblas ovenpå og fold rullepølsen sammen. Bind den med kødsnor, for at holde den samlet.
- Kog saltlagen op med alle ingredienserne og lad den køle helt af, inden rullepølsen kommes i. Kom rullepølsen og lagen på køl i 24 timer.
- Kom rullepølsen i en ren gryde med øl, vand så rullepølsen er dækket, laubærblade, peberkorn, løg og hvidløg og lad dem simre i 2 1/2-3 timer. Skum for urenheder undervejs.
- Tag rullepølsen op og fjern evt urenhedder der sidder på, og pak den ind i en kogepose eller bagepapir. Kom den herefter i pres i en rullepølsepresser eller i en brødform med noget tungt ovenpå til den er helt kold. Kom den evt. natten over på køl.
- Tag rullepølsen ud af presseren og pak den ud og fjern kødsnoren, og den er spiseklar.
Se evt. denne lille video: