1 ds. flåede tomater
2 store løg
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. korianderfrø
1/2 tsk. havsalt
friskkværnet peber
2 æbler (uden skral og kernehus) i mindre stykker
125 brunfarin eller rørsukker
1 dl. hvidvinseddike
1 knivspids chili
5 cm friskrevet ingefær
evt. 1/2 tsk. allehånde
- Skral og skær løgene i mindre stykker og svits dem i en gryde med varm olie til de bliver lidt bløde, men må ikke tage farve.
- Skyl tomaterne, fjern stilk og det hvide der går igennem tomaten. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde, sammen med ds. tomat. og æblestykkerne.
- Kom eddike, ingefær og alle kryderierne i og rør det let sammen. Lad det hele simre i 45 minutter, hvorefter det stavblendes fint.
- Hæld ketchuppen på forkogte og atamon skyllet glas og luk straks.