150 g. grahamsmel
550 g. hvedemel
7 g. gær
25 g. havsalt
350 g. revet cheddar
2-4 tsk. herp de provence
1/2 tsk. tørret chili
2 spsk. olie
Støbejernsgryde uden nogen form for plastik eller gummi.
Prøv evt. med parmesan, hytteost, pesto, olievenstykker, soltørrede tomater etc.
- Opløs gæret i vandet og tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- Kom hvedemelet i og rør godt sammen, hvorefter ost, herp de provence og chili tilsættes og blandes godt ind i dejen.
- Dæk skålen til med film eller en badehætte (en af dem man får, når man er på hotel) og lad dejen hæve i 12-18 timer på køkkenbordet ved stuetemperatur.
- Hæld dejen ud på et meget melet bord og integrere en del af melet i dejen, ved at folde dejen ind over sig selv, hvorefter den kommes i en skål og dækkes med film, for at hæve i endnu 2-3 timer.
- Forvarm ovn og gryde i 20 minutter ved 250 grader.
- Tag gryden ud og kom grahamsmel i bunden af gryden, inden dejen hældes i. Bag i ca. 40 minutter ved 250 grader med låg på, hvorefter den bages i 15 minutter uden låg ved 225 grader.
- Vip dejen ud af gryden og lad den køle af på en bagerist i mindst 20 minutter.
Har du en gryde på str. 24 cm i Ø, så brug 5 dl vand, 100 g. grahamsmel, 400 g. hvedemel, 200 g. revet cheddar, 15 g. salt, 2 spsk. olie, og 1-2 tsk. herp de provence. Bages i 30 minutter med låg og 15 minutter uden.
Dette brød er super godt som madbrød.