200 g. hvedemel
50 g. mandelmel
125 g. kold smør i tern
2 æggeblommer
50 g. flormelis
Fyld
5 æg
200 g. rørsukker
3 citroner, revet citronskal
2 dl. citronsaft
100 g. smeltet smør
- Samle mel, mandelmel og smør til det ligner rasp.
- Sigt derefter flormelis i og samle med æggeblommerne.
- Kom dejen i en frysepose og kom den på køl i 30 minutter.
- Rul dejen ud og kom den i en tærteform (mindst 25 cm, gerne lidt større) der er beklædt med bagepapir helt op over kanterne.
- Bag dejen i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter, hvorefter den tages ud og køles af, imens fyldet laves. Sænk temperaturen til 170 grader.
- Pisk sukker og æg sammen, hvorefter citronskal og -saft kommes i og til sidst hældes smøret forsigtigt i.
- Hæld fyldet over den afkølet bund og bag den i 35-45 minutter ved 170 grader, til fyldet er fast i midten.
Serveres lun, kold, evt med is, bær eller andet godt.