200 g. fuldkornskiks
600 g. flødeost
1 vaniljestang
180 g. sukker
3 mellemstore
3 stk. æggeblommer
3/4 dl. piskefløde
150-200 g. syltede bær efter egen valg
smør til formen
friske bær til pynt
- Smelt smørret og bland det med fint knust fuldkornskiks. Kom kiksebladningen i en springform der er beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør på siderne. Tryk kikseblandingen let ned i bunden med en ske eller hånden, til bunden er jævn. Kom bunden på køl.
- Kom flødeost i en skål og pisk et par sekunder, tilsæt citronsaft, vanilje, sukker og et æg og tilsæt en æggeblomme af gangen mens der piskes.
- Tilsæt fløden og pisk igen, hvorefter bærene tilsættes og blandes godt i massen.
- Kom osteblandingen ovenpå kiksebunden der har været på køl.
- Pak springformen godt ind i sølvpapir, så der ikke kan trænge vand igennem, når den skal bages i et vandbad.
- Kom formen i en bradepande og hæld 2-3 liter kogende vand i bradepanden og bag kagen i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 55 minutter. Kagen skal være fast, men ikke helt skærefast. Tag formen ud af ovnen og stil den på en rist, fjern sølvpapir og lad den køle let af.
Serveres med vaniljeis eller frugtkompot, lavet på samne slags frugt der er i kagen.
Syltede bær:
200g bær og 150 g. sukker
- Kom bærene i en skål sammen med sukker og lad det trække i en time på køkkenbordet.
- Kom det hele forsigtigt op i en gryde og bring det langsomt til kogepunktet. Sørg for at bærene er hele.
- Tag dem forsigtigt op med en hulske og kog lagen op. Kog den ind som du kan bruge til en lækker sirup til kagen eller til f.eks. pandekager, yoghurt, is etc.