7 dl. vand
2 dl. sukker
2 dl. rapsolie
2 dl. hvidvinseddike
6 hvide peberkorn
6 sorte peberkorn
4 laubærblade
1 rødløg, i grove tern
en lille dusk frisk timian
1 rød chili, skyllet og delt i 3-4 stykker
evt. 2 fede hvidløg
- Skyl peberfrugterne og fjern kernehuset og det hvide skin. Skær dem i både eller meget grove stykker.
- Kom olie, vand, eddike, sukker, peberkorn, timian, laubærblade, chili og rødløg i en gryde og kog op.
- Tilsæt peberfrugterne og lad dem koge ved middelvarme i 40 minutter, hvor de vendes nogle gange undervejs.
- Kom peberfrugter, løg, timian, laubærblade og peberkorn i en forkogt atamon skyllet glas og lad lagen koge op i 3-5 minutter, hvorefter det overhældes peberfrugterne, og glasset lukkes straks. Lad glasset afkøle ved stuetemperatur og opbevarer dem på køl efter de har været åbnet. Efter åbning kan de holde ca. 1 mdr.