1 æble, skrællet og i meget fine tern
2-3 spsk. peberrod
1/2 dl. mayonnaise
1 dl. græsk yoghurt
lille rødløg, finthakket
3 spsk. hakket dild
havsalt
1/2 tsk. citronpeber
evt. revet citronskal
rugbrød
- Rør mayonnaise sammen med yoghurten og kom finthakket rødløg, dild, citronpeber, peberrod, æble og smag til med salt og revet citronskal.
- Kom rejerne i cremen.
- Skær rugbrødet i kvarte trækanter og rist rugbrød på en brødrister, så det bliver godt sprødt.
- Når brødet er kølet af kommes rejesalaten på og serveres straks.
Hjemmelavet mayonnaise:
185 g. rapsolie
3 g. havsalt
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
ca. 2 spsk. citronsaft til at smage til med
- For at lave en vellykket mayonnaisecreme er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
- Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
- Under piskning tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat og til det bliver til en tyk creme.
- Smag cremen til med citronsaft og friskkværnet peber.