mandag den 21. januar 2013

Rejesalat med peberrod og æbler

500 g. rejer der er optøget
1 æble, skrællet og i meget fine tern
2-3 spsk. peberrod
1/2 dl. mayonnaise
1 dl. græsk yoghurt
lille rødløg, finthakket
3 spsk. hakket dild
havsalt
1/2 tsk. citronpeber
evt. revet citronskal
rugbrød

  1. Rør mayonnaise sammen med yoghurten og kom finthakket rødløg, dild, citronpeber, peberrod, æble og smag til med salt og revet citronskal.
  2. Kom rejerne i cremen.
  3. Skær rugbrødet i kvarte trækanter og rist rugbrød på en brødrister, så det bliver godt sprødt.
  4. Når brødet er kølet af kommes rejesalaten på og serveres straks.
Hjemmelavet mayonnaise:

10 g. æblecidereddike
185 g. rapsolie
3 g. havsalt
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
ca. 2 spsk. citronsaft til at smage til med
  1. For at lave en vellykket mayonnaisecreme er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
  2. Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
  3. Under piskning tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat og til det bliver til en tyk creme.
  4. Smag cremen til med citronsaft og friskkværnet peber.