1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. lime saft + skal
lille rødløg
dild
havsalt
1/2 tsk. citronpeber
- Rør mayonnaise sammen yoghurten og kom finthakket rødløg, 3 spsk. hakket dild, citronpeber og fint revet limeskal i og smag til med limesaft og salt.
Hjemmelavet mayonnaise:
185 g. rapsolie
3 g. havsalt
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
ca. 2 spsk. citronsaft til at smage til med
- For at lave en vellykket mayonnaisecreme er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
- Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
- Under piskning tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat og til det bliver til en tyk creme.
- Smag cremen til med citronsaft og friskkværnet peber.