onsdag den 16. januar 2013

Limecreme evt. til fisk og skaldyr

1/2 dl. mayonnaise
1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. lime saft + skal
lille rødløg
dild
havsalt
1/2 tsk. citronpeber
  1. Rør mayonnaise sammen yoghurten og kom finthakket rødløg, 3 spsk. hakket dild, citronpeber og fint revet limeskal i og smag til med limesaft og salt.
Hjemmelavet mayonnaise:

10 g. æblecidereddike
185 g. rapsolie
3 g. havsalt
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
ca. 2 spsk. citronsaft til at smage til med
  1. For at lave en vellykket mayonnaisecreme er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
  2. Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
  3. Under piskning tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat og til det bliver til en tyk creme.
  4. Smag cremen til med citronsaft og friskkværnet peber.