mandag den 14. januar 2013

Kammuslinger med limecreme og salat

Kammuslinger
smør
1/2 dl. mayonnaise
1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. limesaft + skal
lille rødløg
dild
smag til med havsalt
1/2 tsk. citronpeber
evt. ørredrogn
avocado
salta efter eget valg


  1. Rør mayonnaise sammen med yoghurten og kom finthakket rødløg, 3 spsk. hakket dild, citronpeber og fintrevet limeskal i, og smag til med limesaft og salt.
  2. Skyl og anret salaten på en tallerken med et par skiver avocado.
  3. Varm smørret op i en pande og steg kammuslingerne i smørret i 1-2 minutter på hver side, og de er klar. Kom dem og et par klatter limecreme på tallerken og pynt med lidt ørredrogn.
Beregn ca. 4-5 kammuslinger pr. person til en forret.


Hjemmelavet mayonnaise:

10 g. æblecidereddike
185 g. rapsolie
3 g. havsalt
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
ca. 2 spsk. citronsaft til at smage til med
  1. For at lave en vellykket mayonnaise er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
  2. Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
  3. Under piskningen tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat, og til det bliver til en tyk creme.
  4. Smag cremen til med citronsaft og friskkværnet peber.