smør
1/2 dl. mayonnaise
1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. limesaft + skal
lille rødløg
dild
smag til med havsalt
1/2 tsk. citronpeber
evt. ørredrogn
avocado
salta efter eget valg
- Rør mayonnaise sammen med yoghurten og kom finthakket rødløg, 3 spsk. hakket dild, citronpeber og fintrevet limeskal i, og smag til med limesaft og salt.
- Skyl og anret salaten på en tallerken med et par skiver avocado.
- Varm smørret op i en pande og steg kammuslingerne i smørret i 1-2 minutter på hver side, og de er klar. Kom dem og et par klatter limecreme på tallerken og pynt med lidt ørredrogn.
Beregn ca. 4-5 kammuslinger pr. person til en forret.
10 g. æblecidereddike
185 g. rapsolie
3 g. havsalt
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
ca. 2 spsk. citronsaft til at smage til med
Hjemmelavet mayonnaise:
185 g. rapsolie
3 g. havsalt
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
ca. 2 spsk. citronsaft til at smage til med
- For at lave en vellykket mayonnaise er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
- Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
- Under piskningen tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat, og til det bliver til en tyk creme.
- Smag cremen til med citronsaft og friskkværnet peber.