250 g. lys rørsukker
350 g. hvedemel
3 æg
200 g. tørret frugter (rosiner, tranebær, kirsebær etc.)
180 g. hele nødder (mandler, hasselnødder, usaltet pistacienødder)
2 tsk bagepulver
Citronskal fra 2 citroner, fintrevet
- Bland mel, rørsukker, citronskal, bagepulver sammen.
- Rør et æg i af gangen, derefter frugt og nødder og bland det hele sammen.
- Del dejen i 4 klumper og rul dem til en aflang pølse og kom to på en bageplade med bagepapir. Tryk pølsen let flad så den bliver ca. 4 cm tyk og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 20-25 minutter til de er gylden.
- Tag kagepølserne ud og lad dem køle af på pladen i 10 minutter, hvorefter de skæres skrå med 1-2 cm tykkelse og bag dem i 8 minutter, hvorefter de vendes om på den anden side og bages yderligere 10 minutter.
- Tag kagerne ud og lad dem køle på en bagerist.
Opbevar dem i en lufttæt beholder.