1-2 vaniljestang
500 g. hvedemel
250 g. sukker
350 g. koldt smør i mindre tern
150 g. mandelmel (eller fintblendet mandler)
1 mellemstort æg
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri og bland dem med 3 spsk. af sukkeret. Skær vaniljestangen i mindre stykker på ca. 2 cm og blend det med en dl af sukkeret, så den bliver fint blendet. Kom evt. mere sukker i, hvis sukkeret bliver for tæt.
- Kom vaniljesukker i en skål med mel og rør det sammen, hvorefter det kolde smør gnides ud i sukkeret og melet. - det blive grynet masse.
- Tilsæt mandelmel og æg og saml dejen til en ensartet masse.
- Kom dejen i en frysepose, og kom den på køl i et par timer.
- Gør kødhakkeren klar med stjerneformen i hulpladen. Kør dejen igennem maskinen, så den laver lange stænger på 8-10 cm.
- Saml hvert stykke til en krans og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Bag dem i ca. 7-9 minutter til de er let gylden, men pas på de ikke brænder på, hvilket de let kan gøre grundet det høje smør indhold.
- Bag en plade af gangen og når pladen er færdigbagt, køles de af på bagepapiret på en bagerist, imens den næste plade bages. Åbn evt. vinduet, så de køler hurtigere af.
Opbevares i en lufttætbeholder.