250 g. blød smør
150 g. lys rørsukker (eller 75 g. sukker og 75 g. brun farin)
100 g. mandelmel
150 g. hvedemel
100 g. finthakket mandler
11/2 spsk. stødt kanel
2 æggeblommer
- Rør sukker, smør, mandelmel, mel, kanel og finthakket mandler sammen i en skål eller røremaskine. Kom æggeblommerne i og samle dejen. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund eller stjernetyl og kom den i køleskabet i mindst en time.
- Ta dejen ud og lad den temperere på køkkenbordet i ca. 25 minutter, så den bliver blød at sprøjte ud.
- Forvarm ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd bageplader med bagepapir og sprøjt dejen ud til småkager. Hold sprøjteposen tæt på bagepapiret så kagerne bliver flade og ikke for høje. Husk at holde afstand mellem kagerne, så de ikke smelter sammen under bagningen.
- Bag kagerne i ca. 15 miutter indtil de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist inden de kommes i en lufttætbeholder.