500 g. hvedemel
250 g. smør
250 g. sukker
1 vaniljestang
2 æggeblommer, 1 sammenpisket æg til pensling
Pynt
50 g. hakket mandler
4 spsk. sukker
4 spsk. stødt kanel
- Skær smørret i mindre stykker og bland det med melet.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri og bland det med lidt sukker.
- Kom sukker, vaniljesukker og æggeblommer i melet og smørblanding og ælt det godt sammen.
- Del dejen i to portioner og rul to pølser på ca. 5 cm i diameter. Pak dem godt i husholdningsfilm og kom dem på køl i mindst 3 timer eller natten over.
- Forvarm en ovn på 190 grader varmluft.
- Tag dejpølserne ud af køleskabet og skær dem i skiver på ca. 2 mm tykkelse og kom dem på en bageplade med bagepapir. Flyt dem evt. med en paletkniv.
- Pensel kagerne med det sammenpisket æg og drys dem med en blanding af sukker, kanel og mandler og bag dem i ovnen i ca. 9-10 minutter. Men hold øje med dem, da de hurtigt bliver brune, idet de er penslet med æg.
- Når kagerne er færdige, så læg dem over på en rist med bageparpir.
Opbevares i en lufttæt beholder, men først når kagerne er helt afkølet. De kan fint holde sig flere uger.