tirsdag den 18. december 2012

Jødekager*

ca. 100 stk.

500 g. hvedemel
250 g. smør
250 g. sukker
1 vaniljestang
2 æggeblommer, 1 sammenpisket æg til pensling

Pynt
50 g. hakket mandler
4 spsk. sukker
4 spsk. stødt kanel

  1. Skær smørret i mindre stykker og bland det med melet. 
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri og bland det med lidt sukker.
  3. Kom sukker, vaniljesukker og æggeblommer i melet og smørblanding og ælt det godt sammen.
  4. Del dejen i to portioner og rul to pølser på ca. 5 cm i diameter. Pak dem godt i husholdningsfilm og kom dem på køl i mindst 3 timer eller natten over.
  5. Forvarm en ovn på 190 grader varmluft.
  6. Tag dejpølserne ud af køleskabet og skær dem i skiver på ca. 2 mm tykkelse og kom dem på en bageplade med bagepapir. Flyt dem evt. med en paletkniv.
  7. Pensel kagerne med det sammenpisket æg og drys dem med en blanding af sukker, kanel og mandler og bag dem i ovnen i ca. 9-10 minutter. Men hold øje med dem, da de hurtigt bliver brune, idet de er penslet med æg.
  8. Når kagerne er færdige, så læg dem over på en rist med bageparpir.
Opbevares i en lufttæt beholder, men først når kagerne er helt afkølet. De kan fint holde sig flere uger.