mandag den 17. december 2012

Ingefærsmåkager*

ca. 70 stk.
300 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 spsk. støt ingefær
120 g. fuldkornshvedemel
250 g. smør
180 g. sukker
1-2 stænger vanilje evt.
3-6 spsk. vand

  1. Sigt hvedemel, bagepulver og ingefær sammen i en skål og tilsæt fuldkornshvedemelet.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland det med lidt sukker.
  3. Tilsæt smør, vaniljesukker og sukker og ælt det hele sammnen. Kom evt. 3-6 spsk. vand i, hvis dejen er for tør.
  4. Del dejen i to og rul dem til pølser på ca. 5 cm i diameter og pak dem ind i film og kom dem på køl i mindst 3 timer eller natten over.
  5. Tag pølserne ud af filmen og skær skiver i max 2 mm tykkelse.
  6. Kom dejkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 10-15 minutter til de er gyldne.
  7. Afkøl dem på en bagerist og opbevar dem i en lufttætbeholder.