300 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 spsk. støt ingefær
120 g. fuldkornshvedemel
250 g. smør
180 g. sukker
1-2 stænger vanilje evt.
3-6 spsk. vand
- Sigt hvedemel, bagepulver og ingefær sammen i en skål og tilsæt fuldkornshvedemelet.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland det med lidt sukker.
- Tilsæt smør, vaniljesukker og sukker og ælt det hele sammnen. Kom evt. 3-6 spsk. vand i, hvis dejen er for tør.
- Del dejen i to og rul dem til pølser på ca. 5 cm i diameter og pak dem ind i film og kom dem på køl i mindst 3 timer eller natten over.
- Tag pølserne ud af filmen og skær skiver i max 2 mm tykkelse.
- Kom dejkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 10-15 minutter til de er gyldne.
- Afkøl dem på en bagerist og opbevar dem i en lufttætbeholder.