mandag den 10. december 2012

Andeconfit*

4 stk. andelår
salt
friskkværnet peber
4 hvide peberkorn
2-4 tsk. timian
1 stk. rød chili i grove stykker
2 laubærblade klippet i mindre stykker
andefedt (kan også laves med rapsolie, men andefedt er helt klar bedst)

  1. Bland salt med laubærblade og timian, hvorefter andelårene gnides ind i det krydret salt. Krydre andelårene med friskkværnet peber.
  2. Kom andelårene i en skål eller fad, hvor de pakkes tæt. Kom chilien ind mellem andestykkerne. Stil andelårene på køl i 12-24 timer.
  3. Skyl andelårene fri for salt, og kom dem i en gryde med andefedtet.
  4. Lad andelårene simre i ca. 2 timer, til andekødet er godt mørt.
  5. Kom andelårene i en skål eller fad, hvor de pakkes tæt. Herefter hældes andefedtet, som andelårene var i, ud over lårene igen. Stil andelårene på køl, hvor de kan holde sig i ca. 2 mdr., så længe de er helt dækket med fedt.
  6. Når andelårne skal tilberedes tages de op af fedet, og skrabes fri for fedt og steges på en pande med skindsiden ned af ved svag varme i 10-20 minutter og kommes derefter i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Er skindet ikke blevet sprødt kan de kommes under grillen i ovnen, men hold øje med det hele tiden, så de ikke bliver brændt.