salt
friskkværnet peber
4 hvide peberkorn
2-4 tsk. timian
1 stk. rød chili i grove stykker
2 laubærblade klippet i mindre stykker
andefedt (kan også laves med rapsolie, men andefedt er helt klar bedst)
- Bland salt med laubærblade og timian, hvorefter andelårene gnides ind i det krydret salt. Krydre andelårene med friskkværnet peber.
- Kom andelårene i en skål eller fad, hvor de pakkes tæt. Kom chilien ind mellem andestykkerne. Stil andelårene på køl i 12-24 timer.
- Skyl andelårene fri for salt, og kom dem i en gryde med andefedtet.
- Lad andelårene simre i ca. 2 timer, til andekødet er godt mørt.
- Kom andelårene i en skål eller fad, hvor de pakkes tæt. Herefter hældes andefedtet, som andelårene var i, ud over lårene igen. Stil andelårene på køl, hvor de kan holde sig i ca. 2 mdr., så længe de er helt dækket med fedt.
- Når andelårne skal tilberedes tages de op af fedet, og skrabes fri for fedt og steges på en pande med skindsiden ned af ved svag varme i 10-20 minutter og kommes derefter i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Er skindet ikke blevet sprødt kan de kommes under grillen i ovnen, men hold øje med det hele tiden, så de ikke bliver brændt.