800 g. svampe efter eget valg
2-3 rødløg fint hakket
1 tsk. tørret timian
20 salvieblade
skal fra en citron
1 tsk. bouillonpulver
1 1/2 dl. piskefløde
1/2 dl. æblecider
evt. 1/4 tsk. chili
to æggeblommer
2 plade butterdej 270g.
friskkværnet peber, smag til med salt
- Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
- Varm en pande med olie og sauter løg og svampe til de falder godt sammen og har afgivet en del af deres væske.
- Tilsæt, timian, salvie, citronskal, bouillonpulver og æblecider og lad det koge ind i ca. 5 minutter.
- Kom fløden i og lad det reducere.
- Kom svampemassen i en skål og rør æggeblommerne i og lad det køle af.
- Hver plade butterdej rules ud og deles i 15 firkanter.
- Kom en klat svampemasse midt på (trin 1) og luk butterdejen skråt over (trin 2) og pres enderne sammen med en gaffel (trin 3), evt. pensel dem med et pisket æg.
- Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne.
Trin1 |
Trin 2 |
Trin 3 |