125 g usaltet pistaciekerner
125 g. sukker
7 æggehvider
250 g. rapsolie
210 g. flormelis
85 g. hvedemel
Små silikoneforme
- Blend pistaciekernerne og sukker til en fin masse i en blender og kom det i en skål.
- Pisk det med æggehvider til det bliver en samlet masse og kom det i en gryde. Opvarm massen langsomt under omrøring og lad den riste og samle sig i et par minutter.
- Kom olie og sigt flormelis og mel i en skål og rør rundt med et piskeris, så der ikke dannes klumper.
- Vend nu pistaciemassen sammen med oliemassen og rør til det liver en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskabet i en time.
- Kom dejen i silekoneformene. Smør dem evt. med lidt rapsolie først.
- Bag dem på 180 grader i en forvarmet ovn på varmluft i 15 minutter, hvorefter der skrues med på 150 grader, og de bages yderliger 10-15 minutter til kagerne er gennembagt.
- Lad kagerne afkøle lidt inden servering, eller server dem helt afkølet.
- Pynt dem evt. med lidt chokolade, når de er helt afkølet.
Kom evt. 50-100 g. mørk hakket chokolade i dejen inden de bages.
De kan fint holde sig i et par dage i en lufttæt beholder og på køl.