mandag den 26. november 2012

Revelsben i ovnen

ca. 4 personer

Marinade
1 spsk. Sennep
3 spsk. ribsgelé
2 spsk. friskrevet ingefær
1/2 dl. soya
1/2 dl. sødsoya
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. herp de provence
1 tsk. tørret timian
smag til med salt og friskkværnet peber
  1. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Denne marinade er god, hvis man pensler kødet flere gange.
Revelsben
1200 kg. revelsben
2 laubærblade
5 hvide peberkorn
2 nelliker
1 tsk. salt
2 stk. løg
Kom evt. persillerødder, gulerødder og andet godt i, hvis du vil koge suppe på vandet.
  1. Forkog revelsbenene i letsaltet vand med løg, laubærblade, peberkorn og nelliker i ca. 90 minutter.
  2. Skum suppen undervejs.
  3. Tag revelsbenene op og lad dem køle af.
  4. Smør dem med marinade og steg dem i en forvarmet ovn på 220 grader i 10 minutter, hvorefter de vendes og smøres med endnu et lag marinade og steges færdigt i 10 minutter.
Det kan fint bruges på grill, og kan fint koges dagen før de skal bruges.