180 g. sukker
150 g. blødt smør
4 mellemstore æg
100 g. havregryn
180g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 dl. fløde
350 g. æbler
150-200 g. revet marcipan
lidt flormelis
evt. 2 spsk. friskrevet ingefær eller 1 tsk. lavendel eller 2 tsk. kanel.
en lille bradepande (en dobbelt portion passer til en lille og et stort ildfast fad).
- Flæk vaniljestangen og skrap kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, sukker og smørret lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene et af gangen og rør sammen.
- Kom havregrynene i og sigt mel og bagepulver i. Rør rundt og tilsæt fløden og rør dejen med en dejskraber til dejen er ensartet, inden revet marcipan kommes i og dejen røres igen ensartet.
- Fordel dejen i formen der er beklædt med bagepapir.
- Skyl, halver, skræl og fjern kærnehuset på æblerne og skær dem i mindre grove stykker og spred dem over dejen og tryk dem let ned i dejen.
- Bag kagen midt i en forvarmet ovn på varmluft i ca. 40 minutter, til kagen er gylden og fast i midten.
- Kagen tages ud og køles af i formen på en rist.
- Sigt forrmelis over kagen inden servering og serverer med græsk yoghurt.
Kagen kan laves med sæsonens frugt. Er det en sur frugt, så vend dem i lidt sukker først.